Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند دانشگاه کوثر بجنورد به عنوان دومین دانشگاه دخترانه کشور مطرح است و مورد استقبال بسیاری از خانواده‌ها قرار گرفته؛ اما به نظر می‌رسد وزارت علوم به دنبال انحلال این دانشگاه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجواز بجنورد؛ پس از دانشگاه الزهرا(س) تهران، دانشگاه کوثر بجنورد دومین دانشگاه تک جنسیتی ایران محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاهی که به علت شرایط ویژه اش، مورد توجه بسیاری از خانواده‌ها قرار گرفته و دختران بسیاری از سراسر کشور دختران خود این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

دانشگاه کوثر بجنورد که از سال ۹۱ با ۷ رشته کار خود را آغاز کرد، اکنون ۲۱ رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد و  از حدود ۲ هزار و ۷۰۰ دانشجوی دختر پذیرایی می‌کند.

این دانشگاه دارای ۳ دانشکده علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی است و با حضور ۵۴ عضو هیئت علمی، کار خود را به پیش می‌برد.

اما این روز‌ها خبر‌ها حاکی از آن است که وزارت علوم نقشه‌های خاصی برای این دانشگاه دارد. نقشه و تصمیماتی که این دانشگاه را با چالش ادامه حیات مواجه کرده است. به نظر می‌رسد دانشگاه کوثر بجنورد که با توجه به مسائل فرهنگی، مورد استقبال بسیاری از خانواده هاست اکنون در آستانه انحلال و یا ادغام با دانشگاه بجنورد قرار گرفته. موضوعی که از همان ابتدای بیان آن واکنش‌های فراوانی را در فضای مجازی به دنبال داشت.

اما این خبر را ابتدا محمد وحیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در صفحات مجازی خود مطرح کرد. وی در این خصوص گفت: متأسفانه وزیر علوم طی مکاتبات خود به استان خراسان شمالی اعلام کرده‌اند که باید دانشگاه تک جنسیتی با دانشگاه دولتی ادغام شود که این نگاه آسیب زاست.

این درحالی است که در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی در سال ۹۱، اعتبارات ویژه‌ای برای رشد این دانشگاه در نظر گرفته شد. اما اینک بدون توجه به این مسائل و شرایط فرهنگی، به راحتی و بدون سر و صدا بناست یکی از دو دانشگاه تک جنسیتی ویژه دختران کشور منحل شود.

رئیس دانشگاه کوثر: صحت ندارد؛ خبری از انحلال نیست
علیرضا حسینی، رئیس دانشگاه کوثر بجنورد در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: دانشگاه کوثر در سند آمایش سرزمینی به عنوان یک دانشگاه مستقل تعریف شده و این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه در شمال شرق کشور پس از دانشگاه الزهرا دارای بیشترین دانشجوی دختر در کشور است و به عنوان یکی از شاخصه‌های توسعه آموزش عالی در استان در حال فعالیت بوده و وزارت علوم و سایر مراجع ذیربط حمایت و توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های این دانشگاه دارند.

حسینی ادامه داد: خوشبختانه دانشگاه کوثر بجنورد به واسطه برخورداری از ظرفیت خوبی در حوزه دانشجویی، اساتید و کارکنان در سطح کشور در جشنواره‌های مطرح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رتبه‌های اول تا سوم بسیاری شده است.

رئیس دانشگاه کوثر بجنورد در خصوص ادغام دانشگاه با دانشگاه بجنورد خاطرنشان کرد: این مسئله صحت ندارد و نمی‌دانم این خبر از کجا وارد رسانه‌ها شده است، زیرا اصلا نامه‌ای برای ما از سمت وزارت علوم در این باره ارسال نشده است.

وی افزود: وزارت علوم در سطح کشور بحث آمایش را مطرح کرده و در این راستا بناست دانشگاه‌ها از امکانات یکدیگر استفاده کنند؛ به عنوان نمونه اگر ما سالن ورزشی نداریم از سالن دانشگاه بجنورد استفاده کنیم که این مورد نیز در دستور کار نبوده است.

رئیس دانشگاه کوثر: انحلالی در کار نیست اما سیاست وزارت علوم بهره مندی دانشگاه ها از امکانات یکدیگر است.


حسینی با اشاره به ماموریت گرا شدن دانشگاه‌ها بیان کرد: دانشگاه کوثر در حوزه علوم انسانی ماموریت دارد و به فعالیت خود با قدرت ادامه می‌دهیم.

رئیس دانشگاه کوثر بجنورد با تاکید بر اقبال برخی خانواده‌ها به این دانشگاه گفت: روند صعودی ورودی به این دانشگاه موید همین موضوع است؛ البته دانشگاه تک جنسیتی نه تنها در ایران بلکه در بیش از ۷۰ کشور جهان نیز وجود دارد.

تصویب فروش ساختمان دانشگاه کوثر / باید کمبود‌های دانشگاه رفع شود
اما نائب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نظر دیگری دارد. محمد وحیدی در این باره در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: برای دانشگاه کوثر بجنورد ۸۰ هکتار زمین پیش بینی شده است، اما وزارت علوم به این دانشگاه اعلام کرده که در محوطه دانشگاه بجنورد ۱۰ هکتار زمین دریافت کنند و فضای جدیدی را بسازند. اگر این انحلال و یا ادغام نیست پس چیست؟

نائب رئیس کمیسیون مجلس: وزارت علوم به دانشگاه کوثر بجنورد اعلام کرده 10 هکتار زمین از محوطه دانشگاه بجنورد را دریافت کند و در آن محل ساختمان سازی کند.



نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در جلسه اخیر هیئت امنای دانشگاه‌های استان که هفته گذشته با حضور مسئولان وزارت علوم و رئیس دانشگاه کوثر برگزار شده، تصمیم بر فروش ساختمان در حال احداث دانشگاه کوثر گرفته شده است.

وی افزود: نباید در این موضوع فرافکنی کرد و اگر چنین اتفاقی نیفتاده است افراد مربوطه در رسانه‌ها آن را انکار کنند.

وحیدی با اشاره به اینکه این که نباید نگاه سیاسی به رشد استان داشت، تاکید کرد: اگر نگرش مسئولان مبتنی بر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است که این دانشگاه را تایید کرده و مبتنی بر نظر مقام معظم رهبری است که برای آن اعتبار در نظر گرفته، نباید برای ادامه فعالیت این دانشگاه نظر منفی داشته باشند و اگر این طور باشد می‌توان نظرات را سیاسی و یا دستوری از سمت وزارت علوم دانست.

نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست ادغام دانشگاه‌های هر استان توسط وزارت علوم اظهار کرد: در وهله اول معتقدیم این مسئله باید از استان‌هایی که دانشگاه‌های با قدمت بالایی دارند شروع شود و در مرحله دوم باید توجه داشت که دانشگاه کوثر نمی‌تواند در این سیاست قرار بگیرد، زیرا این دانشگاه ذاتا تک جنسیتی است و لذا نباید در کنار یک دانشگاه دو جنسیتی قرار داده شود.

وی با اشاره به مشکلات دانشگاه کوثر گفت: دانشگاه در حوزه امکاناتی همچون خوابگاه و ساختمان اداری دچار مشکل است که باید آن‌ها حل شود و استاندار خراسان شمالی نیز دستوراتی برای رفع این مشکلات داده است.

 

دانشگاه کوثر فرصت باارزشی برای توسعه آموزش عالی خراسان شمالی است
محمد شیخ زاده، مسئول بسیج اسانید حراسان شمالی نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: یکی از شاخص ها و زیرساخت های مهم توسعه، وجود دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با کیفیت و جامعه محور و ماموریت گرا است که وجود دانشگاه کوثر در استان، با توجه به اسناد بالادستی، تنوع فرهنگی استان و کشور و فراهم نمودن حق انتخاب برای خانواده ها و دانشجویان، یک فرصت با ارزش برای توسعه آموزش عالی در استان است.

 

شیخ زاده ادامه داد: اگر هدف از طرح ساماندهی، ادغام یا انحلال است چرا بقیه استان ها از جمله استان های همجوار مانند سمنان با داشتن ۷ دانشگاه دولتی بزرگ و برخوردار به دنبال توسعه بیشتر دانشگاه ها از جمله دانشگاه ویژه خواهران هستند؟ چرا ادغام دانشگاه ها از استان های برخوردار آغاز نمی شود؟

 

مسئول بسیج اساتید استان همچنین بیان کرد: اما اگر هدف از ساماندهی استفاده بهینه از منابع و امکانات است که امری ضروری و منطقی بوده پیشنهاد می شود به جای حذف یا ادغام دانشگاه های استان، نسبت به جذب اعتبارات و امکانات برای توسعه مناسب هر دانشگاه اقدام شود.


اما این پایان ماجرا نیست. در حالی وزارت علوم سعی بر ادغام دانشگاه کوثر و دانشگاه بجنورد دارد که دانشگاه بجنورد هم اکنون خود از مشکلات فراوان صنفی و رفاهی رنج می‌برد. کمبود خوابگاه، کمبود فضای آموزشی، کمبود فضای سلف و مشکلات ایاب و ذهاب بخش کوچکی از مشکلات دانشگاه بجنورد است که در صورت حضور دانشجویان دانشگاه کوثر در این دانشگاه، این مشکلات دوچندان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه کوثر بجنورد انحلال دانشگاه دانشگاه دولتی بجنورد ادغام دانشگاه وزارت علوم کمیسیون آموزش مجلس دانشگاه کوثر بجنورد دانشگاه تک جنسیتی مجلس شورای اسلامی رئیس دانشگاه کوثر دانشگاه کوثر دانشگاه بجنورد ادغام دانشگاه دانشگاه ها وزارت علوم خراسان شمالی آموزش عالی خانواده ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۷۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشجویان ایرانی امروز از ساعت ۱۲ تا ۱۴ در حمایت از مردم فلسطین و دانشجویان آمریکایی در سراسر کشور در دانشگاه هایشان دست به تجمع خواهند زد.

درهمین راستا، معاونت آموزشی وزارت علوم در بخشنامه ای به تمامی دانشگاه ها اعلام کرد امروز یکشنبه کلاس های درسی دانشگاه ها جهت برگزاری تجمع برای حمایت از اساتید و دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی از ساعت ۱۲ الی ۱۴ تعطیل شوند.

متن بخشنامه قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم به دانشگاه ها به شرح زیر است:

همان‌گونه که استحضار دارید دانشگاهیان در سراسر دنیا به‌ویژه کشورهای آمریکایی و غربی براساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر جنبش‌های بشردوستانه را رقم زدند و موج مستحکم و استوار در حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداختند در همین راستا با توجه به برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در نظر گرفته شده در دانشگاه‌ها، معاونت آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ضمن محکوم کردن فجایع رژیم خبیث اسرائیل و در حمایت از مردم بی‌دفاع غزه روز یکشنبه نه اردیبهشت هزار و چهارصد و سه را از ساعت دوازده الی چهارده کلیه کلاس‌ها را تعطیل اعلام می‌نماید تا به‌همین مناسبت دانشگاهیان عزیز کشورمان با پرو با برپایی تجمعات گسترده پس‌از اقامه نماز در مساجد و میدان‌های اصلی دانشگاه‌ها حمایت خود را از استادان و دانشجویان معتاد به به جنایات رژیم کودک کش اسرائیل اعلام دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • کنعانی: صدای خرد شدن استخوان‌های صهیونیسم به گوش می‌رسد
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه‌ دانشجویی
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • کلنگ دومین مجتمع خوابگاه متاهلی دانشگاه یاسوج به زمین زده شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!