Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که مشخص نیست سرنوشت دانشگاه کوثر بجنورد به کجا خواهد رسید، نماینده مردم در مجلس ارائه اطلاعات غلط به وزیر علوم را علت تصمیم وزارت مبنی بر ادغام دانشگاه کوثر و دانشگاه بجنورد می‌داند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ «ادغام دانشگاه کوثر با دانشگاه بجنورد کذب است»؛ «اطلاعات غلط به وزیر علوم رسیده»؛ «ساختمان در حال ساخت دانشگاه کوثر فروخته می‌شود»؛ این‌ها جملاتی است که این روز‌ها پیرامون دانشگاه کوثر زیاد شنیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 

اما ماجرا از آن قرار است که طی گفته نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس بناست دانشگاه کوثر بجنورد که دومین دانشگاه دخترانه کشور محسوب می‌شود، با دانشگاه بجنورد ادغام شود. این مسئله را برخی تایید و عده‌ای نیز تکذیب می‌کنند.

اما با انتشار هر مصاحبه، پیچیدگی موضوع نیز بیشتر می‌شود و گره‌ای باز نمی‌شود. یک بار رئیس دانشگاه کوثر بجنورد تکذیب می‌کند؛ بار دیگر نماینده مجلس تایید. از سویی مسئولان استانی و دانشگاهی نیز هرکدام واکنش‌های متفاوتی را به این موضوع دارند.

بیشتر بخوانید: انحلال بی سر و صدای دومین دانشگاه دخترانه کشور / ساختمان دانشگاه کوثر بجنورد در آستانه فروش!
اما در تازه‌ترین اعلام مواضع، رئیس دانشگاه بجنورد تاحدودی حضور دانشگاه کوثر در درون محوطه دانشگاه بجنورد را تایید کرد. احمد محقر در این خصوص گفت: فروش ساختمان نیمه کاره کوثر از سال ۹۳ مطرح بوده و استاندار وقت نیز به این ماجرا انتقاد داشت، لذا بار‌ها مسئولان ملی درخصوص تعیین تکلیف این دانشگاه تاکید داشتند.

محقر بیان کرد: اکنون فقط بناست زمین به دانشگاه کوثر بدهیم و هیچ مذاکره‌ای مبنی بر استفاده از امکانات دانشگاه نشده است.

آمار غلط به وزیر داده اند
محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز در تازه‌ترین اظهارات خود، به ارسال نامه‌ای به وزیر علوم جهت مخالفت با طرح ادغام دانشگاه کوثر با دانشگاه بجنورد اشاره کرد و گفت: وزیر علوم در پاسخ به نامه مطرح کرد که نظر بر ادغام نبوده است، بلکه به دلیل اعلام اینکه دانشگاه هیئت علمی ندارد و ضعیف است تصمیم براین شد که از ظرفیت دانشگاه بجنورد استفاده کند. وزیر علوم: هدف ادغام نیست اما به دلیل شرایط نامناسب دانشگاه کوثر تصمیم بر استفاده از ظرفیت های دانشگاه بجنورد داریم.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه کوثر با ۶۰ هیئت علمی و ۲۴ رشته تحصیلی ظرفیت خوبی برای استان و کشور است.   وحیدی اضافه کرد: مطرح شدن ادغام دانشگاه تک جنسیتی کوثر با دانشگاه دولتی بجنورد از سوی وزیرعلوم، به دلیل ارائه اطلاعات ناقص از استان به وزیر بود.   با این تفاسیر اگر بپذیریم هدف، صرفا استفاده دانشگاه کوثر از ظرفیت‌های دانشگاه بجنورد باشد، باز هم ایرادات اساسی به این موضوع وارد می‌شود. اول آنکه دانشگاه کوثر از نظر شرایط هیئت علمی در جایگاه نسبتا مناسبی قرار دارد. دوم آنکه دانشگاه بجنورد خود آنچنان غرق در مشکلات صنفی است که نمی‌تواند حلال مشکلات دانشگاه دیگری باشد. سوم نیز این مسئله است که ماهیت دانشگاه کوثر بجنورد دخترانه است و با این تصمیم، این ماهیت از بین می‌رود.

نظر دانشجویان؟
سمیه میرزایی، دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در این خصوص گفت: ما فقط خواهان امکانات بیشتر برای دانشگاه خودمان هستیم، اما اگر با دانشگاه دولتی ادغام شویم نه تنها مشکلات کم نمی‌شود، بلکه به این مسائل دامن زده خواهد شد.

میرزایی ادامه داد: دانشگاه بجنورد خودش مشکلات فراوان صنفی‌ دارد و اگر ساختمان دانشگاه کوثر نیز به آن محل برود، این مشکلات صنفی دوچندان می‌شود، اما اگر بناست بودجه دانشگاه کوثر با ترفند‌هایی به جیب دانشگاه بجنورد برود ماجرا فرق می‌کند.

این دانشجو تاکید کرد: با فروش ساختمان فعلی دانشگاه کوثر و وعده ساخت ساختمان جدید، دانشگاه طی چند ده سال آینده می‌تواند صاحب ساختمان مجزا شود؟ درحالی که حدود ۶ سال است ساختمان فعلی در حال ساختش هنوز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته.

ماهیت دانشگاه تک جنسیتی کجا می‌رود؟
مینا خداوردی، دیگر دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد به خبرنگار ما گفت: موضوع اساسی نه زمین، نه ساختمان و نه سایر امکانات است؛ هرچند با ورود به دانشگاه بجنورد این موارد ضعیف‌تر خواهد شد.

وی افزود: ماهیت دانشگاه کوثر بجنورد تک جنسیتی بودن آن است و اگر قرار باشد در یک محیط مختلط با دانشجویان پسر حضور داشته باشیم دیگر چه فرقی می‌کند کجای شهر کلاس داشته باشیم؟

خداوردی به شرایط فرهنگی برخی از خانواده اشاره داشت و بیان کرد: برخی خانواده با شرط این که دانشگاه تک جنسیتی است به دختران خود اجازه حضور در دانشگاه داده اند؛ چرا باید با یک تصمیم غلط، آینده این دختران با چالش رو به رو شود؟

اما کاربران فضای مجازی نیز به این موضوع واکنش گسترده‌ای داشتند.

مهدی علیپور، دانشجوی دانشگاه بجنورد در واکنش به این موضوع نوشت: نماینده یک حرفی می‌زند و رئیس دانشگاه حرفی دیگر! ابتدا باید وزارت علوم بین روسای دانشگاه‌ها آمایش انجام دهد.  

کاربر اوستا مهدی نیز به عدالت آموزشی اشاره کرد و نوشت: این کار نقض عدالت آموزشی است. این تصمیم ممکن است دانشجویان بسیاری را با مشکل مواجه کند.
علی قلی زاده، کاربر دیگر فضای مجازی نیز دانشگاه کوثر را نقطه قوت آموزش عالی استان دانست و نوشت: برچیدن دانشگاه کوثر با منافع استان سازگار نیست.

کاربر سابود نیز نوشت: امتیاز حضور این دانشجویان در استان را از بین نبرید.

مصطفی با اشاره به محرومیت خراسان شمالی، از دست دادن سهمیه دانشگاه دخترانه را در تشدید محرومیت استان موثر دانست.
کاربر ابوعمار نیز از رئیس دانشگاه کوثر بجنورد که موضوع ادغام را منکر شده بود، پرسید: در جلسه هیئت امنای دانشگاه‌های استان که در هفته گذشته برگزار شد، چه گذشت؟

حال باید دید سرنوشت این دانشگاه به کجا خواهد انجامید. خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیوسته پیگیر اخبار و مطالبات دانشجویان دانشگاه کوثر بجنورد خواهد بود و در این زمینه آماده انتشار نظرات تمامی مسئولان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه کوثر بجنورد دانشگاه تک جنسیتی دانشگاه کوثر دانشگاه بجنورد ادغام دانشگاه رئیس دانشگاه وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که تداوم جنایت‌های اسرائیل در غزه اعتراضات دانشجویان را در پی داشته است، گفت: راه دیگری برای نتانیاهو باقی نمانده است، اگر دست خالی برگردد قطعا کابینه سقوط می‌کند، بنابراین ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

دامنه حمایت از فلسطین و اعتراضات دانشجویی در پی ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و درخواست برای پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه که از دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و  امروز محدود به یک کشور و منطقه نیست؛ تقریبا علاوه بر آمریکا،‌ در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه نیز شکل گرفته است. 

از زمان آغاز عملیات طوفان‌ الاقصی و تجاوزها و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اعتراضات و تحصن‌ها در دانشگاه‌های آمریکا وجود داشته و در حال حاضر با گسترده شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های غرب واقعیت موجود از حامیان رژیم صهیونیستی خود را به وضوح نشان می‌دهد. 

در میانه سرکوبی که از سوی دولت‌ها به ویژه در آمریکا در قبال این اعتراضات شکل می‌گیرد، «پل اوبراین» مدیر اجرایی دفتر عفو بین‌الملل در آمریکا در واکنش به اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه، اظهار کرد: اعتراضاتی که در داخل دانشگاه‌های آمریکا و اطراف آن‌ها برای حمایت از حقوق فلسطینی‌ها برپا شد، با واکنش‌های سرکوبگرانه از جمله بازداشت و اخراج دانشجویان روبه‌رو شدند.

وی تصریح کرد: حق اعتراض کردن از منظر گفت‌وگوی آزادانه درباره تحولات جاری در غزه در کنار استمرار حمایت‌های تسلیحاتی واشنگتن از اسرائیل، بسیار اهمیت دارد. بر اساس قوانین بین‌المللی آزادی دانشگاهی فاکتور اصلی حق تحصیل است، بر این اساس از مدیریت‌های دانشگاه‌ها می‌خواهیم از حق دانشجویان در اعتراض مسالمت‌آمیز و امنیت حمایت کنند.

بازداشت دانشجویان در نیویورک

حساسیت دانشجویان به کشتار مردم فلسطین

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و تاثیر این جنبش‌ها در تحقق مطالبه دانشجویان اظهار داشت: قطعا جنبش‌های دانشجویی تاثیرگذار است، دانشجویان در تمام دنیا نسبت به مسائل اجتماعی حساسیت دارند، نخستین جنبش دانشجویی در جهان در سال ۱۹۱۸ در آلمان اتفاق افتاد و همان زمان نیز اثر داشت و یا وقوع جنبش‌های دانشجویی در سال ۱۹۶۸ در فرانسه که بسیار گسترده بود و در ادامه اعتراضات دانشجویان، کارگران،  دانش‌آموزان و حتی کارمندان نیز  به این اعتراضات پیوستند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جنبش‌های دانشجویی حقیقت و واقعیتی است که دانشجویان به دلیل حساسیت اجتماعی دارند و از آن‌جایی که دانشجویان بی‌پرواتر هستند، واکنش و حساسیت خود را نسبت به مسائل بروز می‌دهند.

وی با اشاره به تحولات غزه و ادامه یافتن جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مساله غزه، موضوعی است که گسترده شده و هر روز شاهد اعتراضات ضد اسرائیلی هستیم و این موضوع نشان می‌دهد دانشجویان نسبت به مظلومیت مردم غزه حساسیت دارند؛ به‌رغم این‌که دولت‌ها اعتراضات را ممنوع کرده‌اند اما همچنان ادامه دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: در حال حاضر آن چه موجب در هم آمیختگی موضوعات شده، مساله یهودستیزی است و دولت‌ها در غرب و اروپا نسبت به آن نگرانی دارند اما به دلیل مسائل مرتبط با دموکراسی ناچار هستند کنار بیایند، برای مثال در فرانسه حدود ۶ میلیون یهودی زندگی می‌کنند اما ماکرون ناچار شده جانب دانشجویان را بگیرد و مستقیما نتانیاهو را تحت تاثیر قرار دهد.

اعتراضات دانشجویی در نیویورک

نتانیاهوی ناکام، در جستجوی برگ برنده

بیگدلی با بیان این‌که اعتراضات به دلیل حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به رفح تشدید شده است، افزود: از سوی دیگر آمریکا در سال انتخاباتی قرار دارد و بایدن در واقعیت باید نظر اقلیت یهودی را هم به دست آورد اما می‌بینیم این اعتراضات در آمریکا و حتی انگلیس که نوچه اسرائیل است، گسترش یافته و جنبش‌های دانشجویی در فضای سیاسی و کانون‌های قدرت نقش ایفا می‌کنند.

اعتراضات دانشجویی با برپایی کمپ‌های چادری در دانشگاه‌های آمریکا برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد و در مدت کوتاهی به دانشگاه‌های اروپا نیز رسید و در پی آن بسیاری از دانشجویان تعلیق و یا اخراج شده‌اند. حتی برخی از این اعتراضات به این دلیل است که دانشجویان اخراج شده به دانشگاه‌ها بازگردند.

این جنبش‌های دانشجویی با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد و او در بیانیه‌ای گفت: «آنچه در دانشگاه‌های آمریکا اتفاق می‌افتد وحشتناک است. اوباش یهودی ستیز، دانشگاه‌های پیشرو را تصرف کرده‌اند. آن‌ها خواستار نابودی اسرائیل هستند. آن‌ها به دانش آموزان یهودی و به اعضای هیئت علمی یهودی حمله می‌کنند. این بی وجدانی است. باید متوقف شود».

بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا در تحلیل خود از واکنش نتانیاهو به اعتراضات گفت: در نظر داشته باشیم برای نتانیاهو راه دیگری باقی نمانده تا به لحاظ سیاسی حمله به رفح را انجام دهد، از طرفی فشارها از سوی‌ دولت‌های غربی نیز شدت یافته است و نتانیاهو به شدت تحت تاثیر افکار عمومی داخل سرزمین‌های اشغالی است. در واقع تحولات سرزمین‌های اشغالی راه دیگری برای نتانیاهو باقی نگذاشته و چه بسا ممکن است به قتل عام گروگان‌ها منجر شود، بنابراین نتانیاهو نمی‌تواند این حمله و ادامه جنایت‌هایش را به تنهایی ادامه دهد و یا این‌که دست خالی به دامن اسرائیل و جامعه برگردد در این صورت قطعا کابینه سقوط می‌کند، موضوعات قضائی در دستور کار قرار می‌گیرد. بنابراین نتانیاهو ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • واکنش رسانه های بیگانه به اعتراض دانشجویان آمریکایی
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • کدام دانشگاه‌های آمریکا صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است؟
  • کمپ دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های کارولینای شمالی و آریزونا برپا شد
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟